Besplatno online predavanje za roditelje: Očuvanje mentalnog zdravlja djece i adolescenata
Objavljeno : 29.05.2023.

U četvrtak 1. lipnja od 18:00 do 19:00 sati održavamo online predavanje o očuvanju mentalnog zdravlja djece i adolescenata. Predavanje će održati Ivana Ćosić Pregrad, klinička psihologinja s dugogodišnjim iskustvom rada s djecom i obiteljima.

Mnogi pokazatelji upućuju na to da je mentalno zdravlje ljudi ozbiljno narušeno uslijed razdoblja pandemije i razornih potresa koje je iza nas, ali i zbog nepovoljne ekonomske situacije u kojoj se nalazimo. Posebno osjetljiva skupina su djeca i adolescenti kojima je sve češće potrebna pomoć u očuvanju mentalnog zdravlja i nošenju sa svakodnevnim izazovima. U tome im najviše mogu pomoći upravo njihovi roditelji, a kako bismo im olakšali ovaj nimalo lagan zadatak, ponudit ćemo im konkretne smjernice.

Na predavanju ćemo odgovoriti na pitanja:

  • Što je mentalno zdravlje i kako ga čuvamo?
  • Kako djeci i adolescentima pomoći da se nose sa stresom?
  • Kako roditelji komunikacijom mogu doprinijeti očuvanju mentalnog zdravlja?
  • Što kada je djetetovo mentalno zdravlje narušeno i kako to prepoznati?
  • Kada i gdje potražiti pomoć te kako traženje stručne pomoći izgleda?

Predavanje je namijenjeno svim zainteresiranim roditeljima djece i adolescenata. Kako biste dobili link za sudjelovanje na predavanju putem Teamsa, prijavite se putem obrasca.

Očekujemo vas s veseljem!

Ovo predavanje održat će se  uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj predavanja u isključivoj je odgovornosti Hrabrog telefona i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona