Završena aktivnost Siguran vrtić
Objavljeno : 28.06.2018.

U sklopu projekta Od politike do stvarnosti – promjena stavova i praksi od tjelesnog kažnjavanja do mjera za zaštitu djece  Hrabri telefon je tijekom 2017. i 2018. surađivao s tri dječja vrtića s područja Grada Zagreba. Riječ je o dječjim vrtićima Petar Pan, Gajnice te Dječja igra.

Kroz skup aktivnosti naziva Siguran vrtić odgajatelji i stručni suradnici uključenih vrtića educirani su o tjelesnom kažnjavanju djece te prepoznavanju zlostavljanja, a održana je i edukacija roditelja o odgojnim izazovima u predškolskoj dobi.  Nekoliko predstavnika vrtića prošlo je i kroz intenzivnu edukaciju pod vodstvom doc. dr. sc. Brune Proface, a njihova je uloga dugoročna podrška djeci i roditeljima u zaštiti od svih oblika nasilja.

U utorak, 26.6. u Dječjoj kući Borovje održan je evaluacijski sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici vrtića te  predstavnice Hrabrog telefona. Rezultat sastanka su pozitivne povratne informacije o sudjelovanju u projektu kao i smjernice za buduću suradnju i projekte Hrabrog telefon.

 

Sufinancirano sredstvima Programa za prava, jednakost i građanstvo (2014 – 2020) Europske unije

 

 

Sufinancirano sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske

JUST/2015/RDAP/AG/CORP/9175

Ovaj članak nastao je u okviru projekta „Od politike do stvarnosti – promjena stavova i praksi od tjelesnog kažnjavanja do mjera za zaštitu djece“ koji se provodi uz financijsku potporu Europske unije u okviru Programa za prava, jednakost i građanstvo (2014 – 2020). Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Hrabrog telefona i ni na koji način ne odražava stajališta Europske komisije.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona