Webinar za roditelje “Tinejdžer u kući: o promjenama, razvojnim zadacima i podršci koju mladi trebaju”
Objavljeno : 04.05.2020.

Hrabri telefon organizira novi webinar – online predavanje za roditelje na temu „Tinejdžer u kući: o promjenama, razvojnim zadacima i podršci koju mladi trebaju“.

Adolescencija je razdoblje odrastanja, odnosno prijelaz iz djetinjstva u svijet odraslih koji  često nije jednostavan, kako za adolescenta tako i za njegove roditelje. Često od roditelja čujemo rečenice:  „On/ona se promijenio/la preko noći.” ili „Ja više ne prepoznajem svoje dijete.“. Većina roditelja primjećuje niz promjena u ponašanju djeteta koje nisu uvijek lake za razumjeti i prihvatiti pa zbog njih često dolazi i do većeg broja sukoba između djece i roditelja. Bolje razumijevanje promjena koje mladi u ovom periodu života doživljavaju dovodi do kvalitetnije podrške od strane roditelja i drugih odraslih koji o njima brinu.

Kroz predavanje usmjerit ćemo se na razvojna obilježja razdoblja adolescencije te potrebe i ciljeve koje djeca nastoje zadovoljiti u ovom periodu. Također, razgovarat ćemo o tome kako roditelji mogu podržati svoje tinejdžere, osobito u stresnim situacijama poput ove u kojoj se trenutno nalazimo. Kroz predavanje bavit ćemo se i najčešćim pitanjima roditelja, kao i prijedlozima  koji mogu olakšati komunikaciju u obitelji i podržati razvoj odnosa sa svojim, ne više tako malim, djetetom.

Predavanje će održati psihologinja Ivana Ćosić Pregrad, klinička psihologinja.

Webinar se održao u petak 8. svibnja od 10 do 11 sati!

Na ovom linku možete pronaći snimku webinara.

O predavačici:

Ivana Ćosić Pregrad, klinička psihologinja, diplomirala je psihologiju 2002. godine u Zagrebu (Filozofski fakultet).  Radni staž započela je kao nastavnik psihologije u zagrebačkoj srednjoj školi. Većinu svog profesionalnog života provela je kao psiholog u zdravstvenom sustavu, gdje je radila s djecom i njihovim obiteljima. Područje profesionalnog interesa usmjereno je na dječju traumu i iskustvo zlostavljanja u djetinjstvu, podršku djeci i obiteljima u oporavku kao i osnaživanje roditeljskih kompetencija i podršku u roditeljstvu. Sudjelovala je i provodila značajan broj edukacija stručnjaka različitih profila na teme vezane uz pristup i podršku zlostavljanoj i traumatiziranoj djeci, roditeljstvo  i jačanje kompetencija potrebnih u izgradnji odnosa (prvenstveno s djecom i mladima).  Trenutno je zaposlena i sudjeluje u pokretanju Psihološkog centra za djecu i obitelji BRIGOJEDAC.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona