U školama diljem Hrvatske održane radionice o Hrabrom telefonu!
Objavljeno : 20.09.2016.

U svibnju smo započeli s ponovnom provedbom projekta “Problem je manji kad se podijeli” pa su tijekom svibnja i lipnja u osnovnim školama diljem Republike Hrvatske održane radionice za učenike. Cilj radionica bio je educirati djecu o dječjim pravima te ih informirati o mogućnosti dobivanja anonimne i besplatne podrške na Hrabrom telefonu za djecu (116 111).

U radionicama je u 43 škole sudjelovalo više od 4000 učenika koji su imali priliku i nazvati Hrabri telefon te postaviti našim volonterima svoja pitanja i brige u vezi nazivanja Hrabrog telefona. Također, tijekom provedbi radionica je i broj poziva na našoj liniji porastao za 50% što smatramo velikim uspjehom zajedničke suradnje sa školama te se i ovim putem zahvaljujemo svim ravnateljima, stručnim suradnicima i nastavnicima na otvorenosti i želji za sudjelovanjem u ovom projektu.

Izdvajamo i neke od povratnih informacija koje smo dobili od stručnih suradnika i nastavnika:

“Zahvaljujemo Vam što ste nas uključili u ovaj projekt te se nadamo da ćete nas uključiti i u buduće projekte Hrabrog telefona.”

“Radionica im se svidjela, posebice to što smo svi zajedno razgovarali s volonterima. Bili su znatiželjni i postavljali su puno pitanja. Svidjelo im se saznanje da njihovi problemi ne moraju biti preveliki (bilo koji oblik zlostavljanja) da bi mogli nazvati Hrabri telefon.”

“Kao školski psiholog svaku ovakvu inicijativu jako pozdravljam i ravnatelju preporučujem da škola sudjeluje.”

“Korisna i zanimljiva radionica. Tema kada i od koga tražiti pomoć obrađena je na način prilagođen učenicima i njihovom uzrastu.”

“Zanimljivo im je bilo telefonirati i nisu znali da hrabri telefon može pružiti podršku u učenju i u rješavanju problema s prijateljima.”

Popis škola koje su sudjelovale u provedbi projekta možete pronaći ovdje.

Ako ste Vi ravnatelj, stručni suradnik ili nastavnik u školi i htjeli biste informirati učenike u svojoj školi o dostupnosti Hrabrog telefona, kontaktirajte nas putem info@hrabritelefon.hr. 

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona