Predavanja za roditelje – anksioznost i depresivnost kod adolescenata
Objavljeno : 12.01.2022.

Dragi roditelji,

pozivamo vas na dva besplatna predavanja na temu anksioznosti i depresije kod adolescenata koje će održati Andrea Gerčar, psihologinja i geštalt psihoterapeutkinja, djelatnica Hrabrog telefona.

Predavanja se održavaju u okviru projekta „SocNet za 5!“ (UP.02.2.2.06.0408) koji je sufinanciran sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Prvo predavanje, „Anksioznost kod adolescenata – kako graditi otpornost“ održat će se u subotu, 22. siječnja od 10:00 do 13:00 sati, na adresi Heinzelova ulica 62 a.

Cilj ovog predavanja jest pomoći roditeljima adolescenata da bolje razumiju znakove, uzroke i oblike manifestiranja anksioznosti, kao i pružiti smjernice za učinkovito pružanje podrške adolescentima. Govorit ćemo o nekim ponašanjima koja obično nismo skloni pripisati anksioznosti, ali se anksioznost nerijetko nalazi u njihovoj podlozi, kao što su impulzivnost, razdražljivost, agresivnost, ali i pretjerana savjesnost, perfekcionizam i niska tolerancija na frustracije. Roditelji će imati priliku za postavljanje pitanja i razmjenu mišljenja.

Drugo predavanje, „Depresivnost kod adolescenata – emocije i identitet“ održat će se u subotu, 29. siječnja od 10:00 do 13:00 sati, na istoj adresi, Heinzelova ulica 62 a.

Cilj ovog predavanja jest pomoći roditeljima adolescenata da razumiju povezanost depresivnosti s potiskivanjem neugodnih emocija, naročito ljutnje, kao i povezanost depresivnosti s teškoćama u traženju i pronalaženju vlastitog identiteta. Govorit ćemo o tome kako stvoriti sigurnu i podržavajuću atmosferu u kojoj su sve emocije koje adolescent osjeća dobrodošle, a bit će prilike i za postavljanje pitanja i razmjenu mišljenja.

Zbog ograničenog broj mjesta, molimo prijave slati na andrea@hrabritelefon.hr, najkasnije do četvrtka, 20. siječnja u 12:00 sati. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, kontakt broj telefona te dob djeteta.

Veselimo se Vašem dolasku!

Objavljeno u rubrici :

Novosti

Sljedeći članak:

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona