Održana dva on-line treninga u suradnji s AZOO u okviru projekta „Leaving with care – Living with care“
Objavljeno : 22.12.2021.

Hrabri telefon u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje proveo je dva jednodnevna on-line treninga pod nazivom „Dijete i trauma – uloga stručnjaka u području obrazovanja“. Trening je pokrivao teme simptomatologije zlostavljanja i zanemarivanja djece, traumatskih doživljaja prilikom izdvajanja djece iz obitelji te otpornosti i oporavka od takvih iskustava.

Predavačice su zaposlenice Hrabrog telefona: Andrea Gerčar, psihologinja i psihoterapeutkinja te Vesna Katalinić, socijalna radnica i psihoterapeutkinja. Treninzi su se proveli u okviru projekta „Leaving with care – Living with care“ koji se bavi temom izdvajanja i smještanja djece izvan obitelji te zaštitom i prevencijom retraumatizacije prilikom sudskih procesa u kojima su uključena djeca izdvojena iz obitelji.

Sudionici treninga bili su stručnjaci zaposleni u obrazovnom sustavu, a priključili su se iz različitih dijelova Hrvatske. Evaluacije su pokazale da sudionici smatraju temu važnom i korisnom za svoj direktan rad s djecom, a da su najviše dobili kroz diskusiju u malim grupama te radom na slučajevima.

Još jedan trening u suradnji s AZOO provesti će se 04.01.2022. u vremenu od 9 do 15 sati.

Sufinancirano sredstvima Programa za prava, jednakost i građanstvo (2014 – 2020) Europske unije

Objavljeno u rubrici :

Novosti
Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona