Odabrane su škole za sudjelovanje u projektu CARING
Objavljeno : 09.06.2023.

U svibnju 2023. Hrabri telefon objavio je poziv za sudjelovanje u projektu  „CARING – Preispitivanje društvenih i rodnih normi za smanjenje nasilja nad mladima u školi“.

Projekt je sufinanciran sredstvima EU (Citizens, Equality, Rights and Values Programme – CERV) te se provodi od svibnja 2023. do kraja travnja 2025. Opći cilj projekta je osvijestiti rodnu dimenziju nasilja nad mladima u školama i preispitati društvene norme provedbom preventivnog programa putem kojeg će mladi biti senzibilizirani za nužne promjene nejednakih i štetnih rodnih odnosa moći, te će ujedno biti osnaženi za razvoj rješenja navedenih društvenih problema samostalnim djelovanjem.

Na natječaj se prijavilo 40 škola. Želimo zahvaliti svim školama koje su bile zainteresirane za sudjelovanje u projektu i koje su prepoznale važnost teme. Pri donošenju odluke o školama koje će sudjelovati u projektu kao kriteriji su uzeti u obzir dosadašnja uključenost u aktivnosti vezane za navedenu temu, potrebe škole i motivacija za sudjelovanje te geografska lokacija, uz poštivanje formalnih uvjeta natječaja.

Prema navedenim kriterijima odabrane su škole:

  1. Srednja škola Dugo Selo
  2. Srednja škola Ivan Seljanec Križevci
  3. Srednja škola Tina Ujevića Kutina
  4. SŠ dr. Antuna Barca Crikvenica
  5. V. gimnazija Zagreb
  6. Srednja škola Hvar
  7. Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci
  8. Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača

Odabrane škole smo kontaktirali u vezi plana početka projekta i ostalih aktivnosti.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona