Hrabri telefon na okruglom stolu
Objavljeno : 10.09.2012.

Hrabri telefon je 03.09.2012. sudjelovao na okruglom stolu ‘Prevencija suicida kod djece i adolescenata-analiza i prikaz programa i prijedlozi budućih aktivnosti’.

Okrugli stol „Prevencija suicida kod djece i adolescenata-analiza i prikaz programa i prijedlozi budućih aktivnosti“ organizirala je Hrvatska interdisciplinarna terapijska udruga za djecu i mladež u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Centrom za krizne intervencije, a održan je 3.9.2012., u prostorijama Tribine grada Zagreba, povodom svjetskog dana prevencije samoubojstava koji se obilježava 10. rujna.

Pozdravni govor držale su organizatorice prof. dr.sc. Dubravka Kocijan Hercigonja i dr. sc.Elizabeta Radonić, a prisutne je pozdravila i potpredsjednica vlade RH i Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. Okruglom stolu su prisustvovali brojni stručnjaci Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, predstavnici iz područja zdravstva, prosvjete, socijalne skrbi te Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i pomoćnica ministrice za socijalnu politiku i podršku obitelji Jasna Ćurković Kelava.

Hrabri telefon sudjelovao je s dvije teme; “Iskustva zlostavljanosti i suicidalna ponašanja djece i mladih” prof. dr.sc. Gordane Buljan Flander i Elle Selak Bagarić, te „Suicidalne namjere u telefonskom i e-savjetovanju: etičke dileme i iskustva Hrabrog  telefona“  Sandre Tolić, mag.psych., koordinatorice savjetodavne linije za djecu Hrabrog telefona.

Prethodni članak:

Nova grupa Škole za roditelje

Objavljeno u rubrici :

Novosti

Sljedeći članak:

Možemo Pokretom!
Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona