CARING: Održan prvi trening za osoblje škole!
Objavljeno : 19.01.2024.

U Srednjoj školi dr.Antuna Barca Crikvenica, 4. i 5. siječnja održan je prvi trening u sklopu projekta CARING: Preispitivanje društvenih i rodnih normi za smanjenje nasilja nad djecom u školama. Trening su vodile facilitatolice projekta – psihologinja Jasna Borbelj Čeko i pedagoginja Mia Lakotić za svojih 13 kolega, članova Nastavničkog vijeća. Trening je pripreman na temelju Kurikuluma za prevenciju rodno uvjetovanog nasilja.

Sudionici su izrazili iznimno pozitivne dojmove nakon edukacije. Ističu poticajnu i motivirajuću atmosferu, zanimljive i korisne aktivnosti. Stekli su nove metode i vještine koje će moći primijeniti u svakodnevnom radu. Također su istaknuli vrijednost edukacije u prepoznavanju i intervencijama u slučajevima nasilja, u upoznavanju s rodnom terminologijom i dječjom participacijom, kao i potrebu za izgradnjom podržavajuće školske okoline. Trening im je pružio dublje razumijevanje važnosti njihove uloge u osiguravanju sigurnog okruženja za sve učenike.

U narednim mjesecima, slijede treninzi u drugim školama i zemljama u sklopu projekta. Drago nam je da je prvo iskustvo provedbe treninga bilo ovako uspješno.

Sugestije, prijedlozi i iskustva, prenesena su na koordinacijskom sastanku partnera na projektu i služit će kao pomoć u budućim treninzima.

Projekt je sufinanciran sredstvima EU (Citizens, Equality, Rights and Values Programme – CERV). Izraženi stavovi i mišljenja su, međutim, samo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Hrabrog telefona i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno u rubrici :

Novosti

Sljedeći članak:

Maškare
Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona