Webinar za roditelje: “Postavljanje granica – zašto i kako”
Objavljeno : 06.04.2020.

Hrabri telefon organizira webinar – online predavanje za roditelje na temu „Postavljanje granica – zašto i kako“.

U vremenu stresa i neizvjesnosti u kojem se trenutno nalazimo često istovremeno osjećamo različite neugodne emocije poput bespomoćnosti, straha, ljutnje ili frustracije. To se može odražavati i na naš odnos prema djetetu – način na koji s njim razgovaramo, na koji odgovaramo na njegove potrebe i želje te način na koji mu postavljamo granice.

Postavljanje granica je pitanje s kojim se sigurno susreo svaki roditelj. No, uslijed velike količine savjeta i informacija te uzimajući u obzir i roditeljski stres koji se može intenzivirati u kriznim situacijama, granice je teže prepoznati na vrijeme, a teže ih je i provesti. Ponekad u situacijama ljutnje i frustracije roditelji pribjegnu i nekim odgojnim postupcima koje možda inače i ne koriste, a zbog čega kasnije osjećaju krivnju ili propituju svoje postupke.

U predavanju „Postavljanje granica – zašto i kako“ govorit ćemo o tome zašto su granice važne za djecu, kako ih možemo postaviti te kako ih možemo provesti. Usmjerit ćemo se i na utjecaje nagradi i kazni na djecu. Osvrnut ćemo se i na ono najvažnije – prepoznavanje vlastitih emocija i njihov utjecaj na postavljanje granica.

Edukaciju će održati psihologinja Sara Milavec, vanjska suradnica Hrabrog telefona u savjetovalištu za djecu i roditelje Snaga obitelji.

Webinar će se održati u utorak 14. travnja u 10:00 sati! Svi zainteresirani mogu se prijaviti  na mail: djecjakuca@hrabritelefon.hr do ponedjeljka, 13. travnja.

 

Evo snimke webinara:https://www.youtube.com/watch?v=HLwMkGKuR3o

 

 

Objavljeno u rubrici :

Educiraj se
Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona