Chat

“Ponekad je neke stvari lakše napisati nego reći.”

Gore navedenu rečenicu napisao je jedan osnovnoškolac kada nam je rekao što misli o chatu kao načinu pružanja pomoći djeci.

Kao i savjetodavna linija, chat je također namijenjen djeci koja imaju potrebu popričati s nekim o problemu koji ih muči, posavjetovati se, dobiti potrebnu podršku te informacije kome se dalje obratiti kako bi se problem riješio. Nekoj djeci i mladima je draže potražiti pomoć tim putem jer osjećaju da im je lakše nešto povjeriti putem tipkovnice, osjećaju da je anonimnost između njih i savjetovatelja još veća nego na telefonu.

Chat je otvoren svakim radnim danom od 15 do 19 sati i jednostavan je za korištenje. Ako želiš razgovarati sa savjetovateljem Hrabrog telefona ovim putem, dovoljno je otići na stranicu za djecu ili tinejdžere te kliknuti na ljubičastu ikonu u donjem desnom kutu.  

Kao i na savjetodavnoj liniji, ako trebaš pomoć i podršku, ne trebaš dati svoje ime i prezime, grad iz kojeg zoveš, kao ni brojeve mobitela/telefona. Sve što kažeš ostat će povjerljivo – između tebe i savjetovatelja Hrabrog telefona, osim u slučajevima kada savjetovatelj procijeni da je tvoj život ugrožen.

Tko se nalazi „s druge strane monitora“?

Ako potražiš pomoć putem chat-a, na tvoj upit će se javiti savjetovatelj Hrabrog telefona posebno educiran za telefonsko savjetovanje i za savjetovanje putem chata, kao i za rad s djecom koja imaju raznih problema kao što su ljubavni problemi, problemi u obitelji ili s vršnjacima. Savjetovatelji su također posebno educirani za rad sa zlostavljanom i zanemarenom djecom. Svi volonteri Hrabrog telefona su vrlo otvorene mlade osobe, inače studenti fakulteta humanističkih znanosti – psihologije, socijalnog rada te edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta spremni u svakom trenu pružiti pomoć i podršku djetetu koje ima problem te traži pomoć.

Na navedenoj poveznici možeš pronaći chat ikonu – https://tinejdzeri.hrabritelefon.hr/.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona