Naučene lekcije i preporuke za zaštitu djece tijekom kriznih situacija (CARES projekt: Izvještaj istraživanja)
Objavljeno : 28.06.2024.
Oznake:

Iako je WHO u svibnju 2023. proglasio kraj javne zdravstvene krize, dugoročne posljedice pandemije i dalje se osjećaju, pogotovo uz rastuće troškove energije, inflaciju te utjecaj klimatskih promjena.

U sklopu projekta CARES – Pristupačan i na dijete usmjeren odgovor na krizne situacije za učinkovit sustav zaštite provedeno je istraživanje o posljedicama pandemije COVID-19 i drugih kriznih situacija na usluge zaštite djece i njihovih obitelji, posebice ranjivih skupina djece.

Partneri iz Belgije (Defence for Children International/voditelji projekta i  DCI World Service Foundation, kao i General Administration of Youth Welfare of the French-speaking community of Belgium), Austrije (Ludwig Boltzmann Institute of Fundamental and Human Rights) i Hrabri telefon analizirali su prikupljene podatke, sastavili preporuke za donositelje odluka te doprinijeli razvoju kapaciteta u području zaštite djece.

Konačni sintetski izvještaj CARES projekta pruža dublje razumijevanje posljedica pandemije i preporuke za jačanje integriranih sustava zaštite djece diljem Europe. Izvještaj je dostupan na engleskom jeziku i možete ga preuzeti ovdje.
Projekt sufinancira Europska unija i Ured za udruge vlade Republike Hrvatske.

  

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona