Počinju upisi na preventivno -socijalizacijske radionice Hrabrog centra!
Objavljeno : 16.10.2024.

Pozivamo roditelje da uključe djecu u  besplatne, poučne, dobi primjerene i zabavne radionice namijenjene djeci u dobi od 4 do 11 godina. Radionice su osmišljene kao siguran, poticajan i kreativan oblik provođenja slobodnog vremena. Usmjerene su na pozitivan razvoj djece kroz kreativan rad, obrađujući teme poput vršnjačkih odnosa, nenasilne komunikacije, tolerancije, samopoštovanja, samozaštitnih vještina i asertivnog ponašanja, a sve u svrhu razvoja pozitivne slike o sebi i prevencije nepoželjnih obrazaca ponašanja. Radionice se održavaju u malim grupama (najviše 7 djece), raspoređene prema dobi djece te ih provode educirani studenti  zanimanja pod stalnom stručnom mentorskom podrškom.

Radionice su podijeljene u dvije dobne kategorije:

• Djeca od 4 do 6 godina (predkošlarci)
  • Djeca od 7 do 11 godina (školarci)

Radionice se održavaju tijekom cijele školske godine 2024./2025. u poslijepodnevnim terminima, jednom tjedno u trajanju od 60 minuta. Termin i opis svake grupe možete vidjeti u nastavku dokumenta.

Radionice će se održavati u novim prostorijama Hrabrog telefona na adresi Hrelićka ulica 18a (Dugave).

Djecu možete upisati pozivom na broj 091 222 1719 ili putem e-maila: drustvenicentar@hrabritelefon.hr.

Veselimo se zajedničkom druženju! 🙂

Mali genijalci – Ana i Silvio – PREDŠKOLARCI (4-6 godina) -PONEDJELJKOM 17:45-18:45 sati

Je li vaše dijete znatiželjno i voli istraživati svijet oko sebe? Ova radionica potiče djecu da istražuju, eksperimentiraju i stvaraju. Kroz jednostavne pokuse i zabavne izazove, djeca razvijaju maštu, kreativnost i logičko razmišljanje učeći usput važne vještine poput suradnje i rješavanja problema. Ovo je mjesto gdje svaka ideja može postati stvarnost – pridružite nam se i otkrijmo male genijalce u njima!

Šareno drvo – Lana i Lorena – ŠKOLARCI (7-11 godina) – PONEDJELJKOM 19-20 sati

Je li Vaše dijete razgranato u interesima? Možda jedan dan voli glumiti, a drugi dan bi obuklo kutu i provodilo eksperimente? Jedan dan bi preskakao vijaču, a drugi ga dan hvata inspiracija za pisanje priča? Crtanje mu nije strano, a nisu ni brojevi? Gluma, znanost, spisateljstvo, a čak i žongliranje tu su da osiguraju dobru zabavu i učenje! Uz navedene aktivnosti vaše dijete će kroz igru i kreativnost učiti o komunikaciji, regulaciji emocija, empatiji i rješavanju sukoba. P.S. pjesma i ples nisu isključeni 😊

Tim superjunaka – Marta i Lara – ŠKOLARCI (7-11 godina) – UTORKOM 18:00-19:00 sati

Krije li se u Vašem djetetu hrabrost kao kod Harry Pottera ili neustrašivost kao kod Else? Naša radionica Tim superjunaka pružit će Vašem djetetu priliku da razvije svoje ‘supermoći’! Kroz timske igre, kreativne izazove i zabavne aktivnosti, Vaši će mališani učiti o prijateljstvu, emocijama, suradnji, zajedništvu i brojnim drugim temama, otkrivajući pritom vlastite snage i vrline. Zajedno ćemo razvijati njihove jedinstvene vještine, dok kao tim savladavaju izazove i pomažu jedni drugima. Veselimo se vidjeti koje ćemo superjunake upoznati na našim radionicama!

Mali putnici – Petra i Dora – ŠKOLARCI (7-11 godina) – SRIJEDOM 17:30-18:30

Zanima li Vaše dijete kako izgleda život u drugim zemljama? Voli li putovati i istraživati? Na ovoj radionici zajedno putujemo oko svijeta! Kroz kreativne aktivnosti, igre i zabavu, Vaše će dijete razvijati svoju maštu kroz istraživanje čarolija raznih država, učenje o različitim jezicima i običajima te kroz upoznavanje s glazbom iz raznih kultura. Za svaku posjećenu zemlju dobit će pečat u svojoj putovnici. Radujemo se zajedničkom putovanju i stvaranju nezaboravnih uspomena! Pridružite se Malim putnicima!

Kreativci inovativci – Petra i Mirta – ŠKOLARCI (7-11 godina) – SRIJEDOM 18:30-19:30

Učenje i kreativnost mogu se spojiti,

na ovim radionicama Vaše dijete nove vještine će usvojiti.

Prijateljstvo, komunikacija i rješavanje sukoba teme su bitne,

uz kolaž, tempere i bojice brige postaju sitne.

Srijedom u 18:30h Kreativci inovativci se okupljaju,

zajedno s Petrom i Mirtom nova iskustva skupljaju.

Veselimo se Vašem dolasku!

Čarobni kutak – Paulina i Karla – PREDŠKOLARCI (4-6 godina) – ČETVRTKOM 17:30-18:30 sati

Gdje sve čarolije ima?

Možda u meni, tebi, ali i nama svima

No možda igra, priča i mašta odgovor skriva.

Nalazi li se ona u upoznavanju novih prijatelja,

Našim osjećajima, prihvaćanju različitosti

Ili čak u par toplih riječi,

To će vam naš čarobni kutak četvrtkom reći.

Ako želite da Vaše dijete unaprijedi svoje socio-emocionalne vještine, stekne nove prijatelje te razvija   svoju kreativnost,

Dođite i Vi u naš čarobni kutak, družimo se svaki četvrtak!

U radu će se provoditi grupne diskusije, likovno izražavanje, igranje uloga, tematske priče te mnoge druge kreativno-ekspresivne metode.

Zaigrani malci, pa veliki znalci! – Lucija i Zrinka – PREDŠKOLARCI (4-6 godina) – ČETVRTKOM 18:30-19:30

Voli li se Vaše dijete igrati? Jeste li znali da djeca kroz igru i kreativnost mogu učiti o važnim temama kao što su komunikacija, prijateljstvo, rješavanje sukoba, ponašanje na internetu i brojnim drugim? Hrabri centar Vam nudi upravo učenje na takav način na radionici Zaigrani malci, pa veliki znalci. Veselimo se zajedničkim igrama koje će s nama zaigrati Empatija, Bonton, Komunikacija, Odgovornost i drugi važni gosti!

Tvornica mašte – Tena i Louana – ŠKOLARCI (7-11 godina) – ČETVRTKOM 19:00-20:00

Voli li Vaše dijete čitati slikovnice i knjige? Uživa li u crtanju i izmišljanju priča o različitim svjetovima? Želite li pomoći svom djetetu da razvije svoje kreativne vještine? Na ovoj radionici Hrabri centar  postaje Tvornica mašte. Cilj grupe “Tvornica mašte” je potaknuti djecu da koriste svoju kreativnost i maštu za stvaranje priča, likova i svjetova kroz razne kreativne aktivnosti. Grupa će pružiti sigurno okruženje gdje će djeca slobodno izražavati svoje ideje, dijeliti ih s drugima i razvijati vještine pisanja i crtanja. Kroz kreativne aktivnosti, djeca će učiti o važnim temama poput prijateljstva, komunikacije i emocija. Pridružite nam se u ovoj uzbudljivoj avanturi stvaranja! Zajedno ćemo otkriti snagu naše mašte!