CARING: Održani tematski roditeljski sastanci u svim školama uključenim u projekt
Objavljeno : 11.10.2024.
Oznake:

U svih osam hrvatskih škola koje sudjeluju u projektu CARING, tematski roditeljski sastanci su uspješno održani (u svibnju i rujnu), pružajući roditeljima priliku da se izravno uključe u inicijative svoje djece. Ovi sastanci su imali za cilj rješavanje problema nasilja protiv djece u školama te uključivanje obitelji u rasprave o rodno uvjetovanom nasilju (GBV) i važnosti potpornih okruženja za učenike.

Svaka škola organizirala je svoj sastanak s strukturiranom agendom koja je uključivala prezentacije o ciljevima projekta, rasprave o socijalnim i rodnim normama te zajedničke aktivnosti osmišljene za osnaživanje roditelja. U nekim školama, učenici su igrali ključnu ulogu vodeći različite segmente sastanaka, predstavljajući svoje projekte i dijeleći svoja razmišljanja o tome kako roditelji mogu podržati njihove ini cijative.

Povratne informacije s ovih sastanaka bile su pozitivne, a roditelji su izrazili zahvalnost za interaktivni format i vrijedne informacije koje su podijeljene. Međutim, sudionici su također istaknuli područja za poboljšanje, kao što su bolje vrijeme održavanja sastanaka i potreba za ranijim pozivima.

Kako se projekt CARING razvija, inicijative koje vode djeca trenutno se razvijaju u ovim školama, pokazujući zajedničku predanost borbi protiv nasilja i stvaranju sigurnog, inkluzivnog okruženja za sve učenike.

Ovaj članak je nastao kao dio projekta CARING.

Projekt CARING sufinancira Europska unija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Izraženi stavovi i mišljenja su, međutim, isključivo stavovi i mišljenja autorâ i ne odražavaju nužno stavove Europske unije. Europske komisije ili Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Niti Europska unija niti tijelo koje dodjeljuje potporu ne mogu se smatrati odgovornima za iste.

 

Objavljeno u rubrici :

Novosti
Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona