Hrabri telefon i dm u borbi protiv menstrualnog siromaštva
Objavljeno : 20.09.2024.

U Hrvatskoj, trećina žena štedi na osnovnim higijenskim potrepštinama poput uložaka zbog njihove visoke cijene, a globalno čak 500 milijuna žena nema pristup menstrualnim proizvodima.

Hrabri telefon je u suradnji s dm-om, kroz inicijativu {ZAJEDNO} za bolje sutra, pokrenuo projekt usmjeren na poboljšanje menstrualnog zdravlja djevojčica. Ovaj projekt omogućuje edukaciju o menstrualnom ciklusu i distribuciju higijenskih potrepština za djevojčice koje nemaju pristup osnovnim proizvodima. Donacija dm-a od 9.652,40 eura omogućit će postavljanje nosača za uloške u prostorijama Hrabrog telefona, edukativne radionice u školama, te tiskanje edukativnih materijala.

Menstrualno siromaštvo je tema o kojoj se malo govori, a ovaj projekt doprinosi povećanju svijesti i uklanjanju stigme koja okružuje menstruaciju.

Vjerujemo da ova suradnja snažno doprinosi podizanju svijesti o menstrualnom zdravlju i osiguravanju osnovnih higijenskih potrepština djevojčicama, dok istovremeno educira i razbija predrasude vezane uz menstruaciju u društvu.

 

Članak za Story: Dm i Hrabri telefon zajedno u borbi protiv menstrualnog siromaštva žena

 

Prethodni članak:

Poziv za nove volontere

Objavljeno u rubrici :

Novosti
Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona