Polaznici Dječje kuće Borovje u posjeti I. postaji prometne policije PU zagrebačke na Dan sigurnog Interneta!
Objavljeno : 12.02.2013.

U Dječjoj kući Borovje, između ostalih, održava se i kompjuterska radionica. Na radionici grupa uči o mogućnostima i načinima sigurnog korištenja interneta, kao i mogućnostima samog kompjutera. Radionicu polaze djeca koja već imaju iskustva s radom na kompjuteru i korištenjem interneta, ali i djeca koja još uvijek nisu toliko vješta u korištenju navedenog. Često se događa, a i voditelji radionice potiču razmjenu iskustva između članova grupe što se tiče korištenja kompjutera /mobitela i interneta.

Kako bismo s djecom što prikladnije obilježili tjedan sigurnijeg interneta, zamolili smo I. postaju prometne policije PU zagrebačke da našim polaznicima kompjuterske radionice pokažu što i kako rade ukoliko se, primjerice na internetu, objavljuju neprikladni sadržaji.

U policijskoj su nam najprije održali kratko predavanje o tome što je zadatak policajaca u prometu. Mališani su upoznali s osnovnim zadacima prometnog policajca, ali i s nekim novim pojmovima poput alkotesta kojeg su čak mogli isprobati  🙂

Nakon što su upoznali teoriju, morali su vidjeti i vozila policajaca koja su ima potrebna u radu. Ne znamo jesu li mališani bili više oduševljeni motorima, autima ili kombijem!?! Kao i svom opremom kojom su vozila opremljena!

Nakon toga smo vidjeli kako izgleda slikanje osoba koji naprave određenu nedopuštenu radnju te uzimanje otisaka (sve smo isprobali!! :)). Osim toga, vidjeli smo i kako izgleda soba u kojoj se vrši provjera govori li određena osoba istinu.

Naš posjet završio je razgovorom s djelatnicama Odjela za maloljetničku delinkvenciju s kojima su djeca razgovarala o pravilima kojih se trebaju pridržavati ukoliko se služe internetom. Djeca su iznosila svoja iskustva i iskustva svojih vršnjaka.

A dobili smo i darove!!

Sve u svemu možemo reći jedno jako zabavno, poučno i zanimljivo iskustvo!!! 🙂

 

 

 

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona