Društveni centar Borovje

Hrabri telefon na području lokalne zajednice Borovje još od 2001. godine provodi program prevencije neprihvatljivog ponašanja Dječja kuća Borovje, posvećen unaprjeđenju kvalitete obiteljskog života na čijim temeljima počiva Društveni centar Borovje.

Projekt “Društveni centar Borovje”se tijekom, 2020./2021. godine provodio u partnerstvu s Gradom Zagrebom, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Tijekom 2022. godine program “Društveni centar Borovje”, sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

Društveni centar Borovje osluškuje potrebe zajednice i u skladu s njima omogućava korisnicima pružanje visokokvalitetnih usluga. Osnažuje i educira korisnike u području mentalnog zdravlja i roditeljskih kompetencija, pomaže u razvijanju životnih vještina poput učenja i socijalizacije te jača povezanost članova obitelji i zajednice u cjelini. U svom radu se vodi načelima stručnosti, povjerljivosti, nediskriminacije, humanizma, uvažavanja različitosti, socijalne osjetljivosti i volonterstva.

Program doprinosi prevenciji neprihvatljivog ponašanja djece i mladih, odnosno njihovom pozitivnom razvoju i kvaliteti njihovog, ali i života njihovih roditelja i drugih dionika u zajednici.

Sadržaj ove podstranice isključiva je odgovornost Hrabrog telefona.