Hrabri telefon i Facebook započeli suradnju usmjerenu na bolje pružanje podrške djeci i mladima
Objavljeno : 09.05.2017.

U slučajevima kada je djetetu ili mladoj osobi teško, možete potražiti pomoć kod savjetovatelja Hrabrog telefona. Savjetodavna linija je besplatna, anonimna i povjerljiva, a Facebook ju je prepoznao kao sigurno mjesto kojemu se djeca i mladi mogu javiti u slučajevima kada su zabrinuti za svoj ili tuđi život.

U travnju 2017., Hrabri telefon i Facebook započeli su suradnju radi uspješnijeg načina pružanja pomoći djeci i mladima oko poteškoća s kojima se susreću. Prvi dio suradnje fokusira se na prevenciju suicida kod djece i mladih pa je Facebook broj dječje linije Hrabrog telefona uvrstio u svoj.

Volonteri Hrabrog telefona posebno su educirani o ovoj temi, znaju kako pružiti stručnu pomoć i kome se obratiti u kriznim situacijama. Facebook nudi informacije o broju i radu Hrabrog telefona mladima koje zanima kome se mogu javiti ako njih ili nekog od njihovih prijatelja brinu suicidalne misli.

Ova suradnja značajna je za Hrabri telefon jer pokazuje da je Facebook prepoznao važnost naše udruge u pružanju pomoći djeci i mladima.