The Rights Court(s) for Children

Hrabri telefon partner je na dvogodišnjem EU projektu „The Right(s) Court for Children“ zajedno s organizacijama iz Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Italije i Velike Britanije. Projekt je usmjeren na podizanje svijesti i unaprjeđenje znanja djece o njihovim pravima u sudskim procesima (bilo da se pojavljuju na sudu kao žrtve, počinitelji ili svjedoci) te promoviranje pravosuđa u skladu s njihovim potrebama.

U sklopu projekta će, na osnovu ideja i preporuka uključene djece, biti osmišljena i izrađena edukativna on-line igra za djecu na temu njihovih prava u sudskim procesima. Igra će se nakon testne faze distribuirati u različitim zemljama EU te promovirati u nastavnim aktivnostima.

Osim rada na igri, predviđeni su i posjeti sudnicama te radionice na kojima sudjeluju djeca i pravosudni djelatnici kako bi se djeca educirala o svojim pravima, ali kako bi se i zaposlenici senzibilizirali za područje zaštite djece. Projekt je započeo u listopadu 2015. godine, a u navedenim aktivnostima sudjeluje i ukupno 38 učenika iz dvije srednje škole iz Zagreba – Prve gimazije i Grafičke škole.

Više o ovom projektu možete saznati ovdje.

 

Projekt „The Right(s) court for children” financiran je sredstvima iz Europske unije

 

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona