The Rights Court(s) for Children

Hrabri telefon partner je na dvogodišnjem EU projektu „The Right(s) Court for Children“ zajedno s organizacijama iz Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Italije i Velike Britanije. Projekt je usmjeren na podizanje svijesti i unaprjeđenje znanja djece o njihovim pravima u sudskim procesima (bilo da se pojavljuju na sudu kao žrtve, počinitelji ili svjedoci) te promoviranje pravosuđa u skladu s njihovim potrebama.

U sklopu projekta će, na osnovu ideja i preporuka uključene djece, biti osmišljena i izrađena edukativna on-line igra za djecu na temu njihovih prava u sudskim procesima. Igra će se nakon testne faze distribuirati u različitim zemljama EU te promovirati u nastavnim aktivnostima.

Osim rada na igri, predviđeni su i posjeti sudnicama te radionice na kojima sudjeluju djeca i pravosudni djelatnici kako bi se djeca educirala o svojim pravima, ali kako bi se i zaposlenici senzibilizirali za područje zaštite djece. Projekt je započeo u listopadu 2015. godine, a u navedenim aktivnostima sudjeluje i ukupno 38 učenika iz dvije srednje škole iz Zagreba – Prve gimazije i Grafičke škole.

Više o ovom projektu možete saznati ovdje.

Projekt „The Right(s) court for children” financiran je sredstvima iz Europske unije