Regionalni resorni centar

REGIONALNI RESORNI CENTAR ZA ZAŠTITU DJECE U JUGOISTOČNOJ EUROPI

U prosincu 2014. godine započela je provedba trogodišnjeg projekta „The Regional resource center for Child Protection in South East Europe“ na kojem uz Hrabri telefon sudjeluje partneri iz 7 zemalja Jugoistočne Europe (BIH, Srbija, Rumunjska, Bugarska, Albanija, Kosovo i Moldavija). Financiraju ga Europska unija, OAK Foundation i Austrian Development Cooperation, a koordinira regionalni ured “Terre des homes” u Budimpešti.

Projekt se oslanja na čvrsto multidisciplinarno partnerstvo akademskih stručnjaka, stručnjaka koji direktno rade s djecom, organizacija civilnog društva i donositelja odluka o politikama iz različitih područja rada s djecom (socijalni rad, obrazovanje, policija i zdravstvo) te promiče i omogućuje razmjenu znanja, kapaciteta i ekspertiza suvremenih praksi u pružanju usluga djeci žrtvama bilo kojeg oblika nasilja. Jedno od najznačajnijih ostvarenja projekta je Child Protection Hub – jedinstvena višejezična web-platforma gdje se kroz razmjenu znanja, učenje, kreativnost i inovativnost stvara snažna zajednica praktičnog rada stručnjaka za zaštitu djece. Putem childhub.org moguće je pristupiti raznim izvorima, vijestima, istraživanjima, pomagalima, pregledati slobodna radna mjesta, prisustvovati na online i offline edukativnim događanjima te pridonijeti vlastitim znanjem i sposobnostima na čak 6 jezika: albanskom, bugarskom, engleskom, mađarskom, rumunjskom i srpsko-hrvatsko-bosanskom. Također je moguće stupiti u kontakt s ostalim stručnjacima diljem Europe, zatražiti savjet ili raspravljati o slučajevima.

Projekt je dobio podršku Pravobraniteljice za djecu i Studijskog centra za socijalni rad, a predstavljen je i Ministarstvu socijalne politike i mladih te uredu UNICEF-a u Hrvatskoj.

 

Projekt  „The Regional resource center for Child Protection in South East Europe“ financiran je sredstvima iz Europke unije

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona