Od politike do stvarnosti

OD POLITIKE DO STVARNOSTI – PROMJENA STAVOVA I PRAKSI OD TJELESNOG KAŽNJAVANJA DO MJERA ZA ZAŠTITU DJECE

U studenome 2016. godine započeo je dvogodišnji projekt „Od politike do stvarnosti – promjena stavova i praksi od tjelesnog kažnjavanja do mjera za zaštitu djece“ koji će se provoditi na području Hrvatske, Latvije i Poljske. Uz Hrabri telefon na projektu sudjeluje Empowering Children Foundation iz Poljske, a koordinira ga Center Dardedze iz Latvije.

Projekt je usmjeren je na suzbijanje i prevenciju tjelesnog kažnjavanja djece u uključenim zemljama kroz suradnju i razmjenu iskustava između relevantnih dionika i stručnjaka. Uključivat će različite aktivnosti poput istraživanja, izrade web platforme za učenje namijenjene stručnjacima te treninga za djelatnike vrtića i roditelje kojima će biti dostupna kontinuirana podrška stručnjaka. Projekt će također težiti podizanju svijesti građana o zakonskoj regulativi, opasnostima tjelesnog kažnjavanja djece i promociji pozitivnog discipliniranja djece.

Ukupna vrijednost projekta je 390.466,32 eura, a sufinanciran je sredstvima Programa za prava, jednakost i građanstvo Europske unije.

Više o ovom projektu možete saznati ovdje.

Sufinancirano sredstvima Programa za prava, jednakost i građanstvo (2014 – 2020) Europske unije

Sufinancirano sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske

JUST/2015/RDAP/AG/CORP/9175

Ovaj članak nastao je u okviru projekta „Od politike do stvarnosti – promjena stavova i praksi od tjelesnog kažnjavanja do mjera za zaštitu djece“ koji se provodi uz financijsku potporu Europske unije u okviru Programa za prava, jednakost i građanstvo (2014 – 2020). Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Hrabrog telefona i ni na koji način ne odražava stajališta Europske komisije.