Sigurniji internet

Program  je osmišljen na temelju rezultata Istraživanja o iskustvima djece prilikom korištenja interneta kojeg je Udruga provela zajedno s Poliklinikom za zaštitu djece grada Zagreba 2004. godine, a provodi se također u prostoru Dječje kuće Borovje.

Osnovni cilj  je pružanje stručnih i djelotvornih informacija djeci, nastavnicima i roditeljima o oblicima te metodama korištenja interneta kao i oblicima pojavnosti i djelotvornim načinima zaštite od nasilja putem interneta. Korisnici programa obogaćuju svoje znanje o sudjelovanju i korištenju foruma, chata,  bloga kao i pretraživanju interneta, a uz aktivno stjecanje znanja stječu i vještine prepoznavanja i zaštite od neželjenih sadržaja na internetu.

Dinamika provedbe:

Edukativne radionice se provode jednom tjedno, polaznici su podijeljeni u manje grupe a ukupni ciklus se sastoji od 12 susreta. Tijekom školske godine u radionice se uključi oko 100 djece. Savjetodavna pomoć djeci i roditeljima se pruža svakim radnim danom ovisno o dogovorenim terminima.

Aktivnosti:

• edukativne radionice
  • savjetodavna pomoć roditeljima i djeci
  • organizacija tribina i predavanja

Izvoditelji:

• volonteri – educirani iz područja grupnog rada i korištenja suvremenih tehnologija
  • savjetovatelji – stručnjaci iz područja psihologije, socijalnog rada i rehabilitacije sa specifičnim znanjima iz različitih  psihoterapijskih pravaca kao i  dodatnih domaćih i inozemnih edukacija

razina provedbe:

• regionalna