Održan peti sastanak Radne skupine projekta „Leaving with care – Living with care“
Objavljeno : 22.08.2022.

Hrabri telefon održao je 19.5.2022. peti sastanak Radne skupine stručnjaka u okviru projekta „Leaving with care – Living with care“ (skr. CARE),  i to po prvi puta uživo, u prostorima HUB385. Sastanku je prisustvovalo ukupno 12 stručnjaka; Kristina Filipović iz Ravnateljstva policije, Dejana Kurtović ispred CZSS Zagreb podružnica Trešnjevka, Branka Hozdić ispred CZSS Zagreb podružnica Črnomerec, Davorka Osmak Franjić iz Ureda pravobraniteljice za djecu, Petra Kremenjaš i Lucija Dominiković ispred Društva za psihološku pomoć, Sanja Miloloža i Elena Boljkovac iz OŠ Jure Kaštelan, Anamarija Španić iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Ivana Kober Vrbat iz Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež, Ana Ercegović ispred savjetodavne linije za djecu i roditelje Hrabrog telefona te Matea Babić sa Županijskog suda u Zagrebu.

Andrea Gerčar, koordinatorica projekta, predstavila je članovima radne skupine ostvarene rezultate i provedene aktivnosti projekta od posljednjeg održanog sastanka radne skupine u listopadu 2022., a zatim su članovi skupine, podijeljeni po sektorima u kojima rade, prodiskutirali o tome u kojoj se mjeri u njihovim institucijama/organizacijama primjenjuju temeljna načela pružanja usluga utemeljenih na znanjima o traumi, kao što su sigurnost, transparentnost i pouzdanost, suradnja i uzajamnost, osnaživanje, pravo glasa i izbora te poštivanje kulturalnih i rodnih raznolikosti.

Zaključci s primjerima dobrih praksi te preporukama za poboljšanje praksi koje ne funkcioniraju po načelima modela utemeljenog na znanjima o traumi bit će predstavljeni na lokalnoj završnoj konferenciji projekta u Zagrebu koja će se održati u rujnu.

Sastanak radne skupine je započeo u 10:00 sati te je završio u 13:00 sati, uz druženje i zakusku.

Sufinancirano sredstvima Programa za prava, jednakost i građanstvo (2014 – 2020) Europske unije.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona