Upisi na radionice “Hrabri start”
Objavljeno : 24.09.2021.

U sklopu „Društvenog centra Borovje“ provodimo ciklus radionica  „Hrabri start“.  Radi se o 7 radionica namijenjenih učenicima/cama koji su tek upisali 1. razred srednje škole, a cilj radionica je olakšati djeci prijelaz iz osnovne škole u novu sredinu  jačanjem komunikacijskih i socijalnih vještina.

Predviđene teme radionica su:

1) Samopredstavljanje (osvještavanje osobina, interesa i načina predstavljanja te uspostavljanje  komunikacije s vršnjacima)

2) Prijateljstva i vršnjački pritisak

3) Asertivna komunikacija (oblici komunikacije, timski rad)

4) Mali savjeti za uspješno učenje I (organizacija i planiranje)

5) Mali savjeti za uspješno učenje II (usvajanje tehnika učenja i pamćenja)

6) Tko se boji ispita još? (ispitna anksioznost, usmeno/pismeno odgovaranje i prezentiranje,

samohendikepiranje + tehnike relaksacije)

7) Tko su stručni suradnici i zašto ih potražiti?

Broj učenika/ca na radionicama je ograničen (najviše 15), a prijavljeni učenici sudjeluju na svih 7 radionica.

Radionice će voditi psihologinje „Društvenog centra Borovje“ jednom tjedno u trajanju od 1,30h (2 radionice u jednom susretu) i biti će organizirana 4 susreta, a predviđeni početak je početak listopada 2021.  Radionice će biti organizirane putem Zoom-a.

Za učenike/ce koji će biti zainteresirani/e za sudjelovanje, bit će potrebno dostaviti suglasnosti za sudjelovanje potpisane od strane roditelja.

Ako ste zainteresirani, molimo da se čim prije, a najkasnije do 29.9.2021., javite na e-mail: drustvenicentar@hrabritelefon.hr ili na broj telefona 01/6112-758.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a partner na projektu je Grad Zagreb. Ukupna vrijednost projekta u trajanju od 12 mjeseci je 932.580,38kn osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Unaprijed zahvaljujemo na odazivu i veselimo se radionicama.

Objavljeno u rubrici :

Sljedeći članak: