Odabrane su škole koje će sudjelovati u projektu Revis
Objavljeno : 09.07.2021.

U lipnju 2021. Hrabri telefon objavio je poziv za sudjelovanje u projektu „REVIS – Odgovaranje na vršnjačko nasilje u školskom i izvanškolskom okruženju“.

Projekt je financiran sredstvima EU (Rights, Equality & Citizenship Programme – REC i Justice Programme – JUST) te je vrijeme provedbe do 14.01.2023. Glavni cilj projekta je spriječiti i odgovoriti na vršnjačko nasilje među djecom transformiranjem socijalnih i rodno uvjetovanih normi i ponašanja; i stvoriti sigurnu okolinu za djecu u kojoj će moći osporiti postojeće socijalne i rodno uvjetovane norme koje dovode do vršnjačkog nasilja te ih potaknuti da svojim utjecajem u društvu razvijaju rješenja spomenutih teškoća.

Na natječaj su pristigle ukupno 52 prijave. Želimo zahvaliti svim školama koje su bile zainteresirane za sudjelovanje u projektu i koje su prepoznale važnost teme vršnjačkog nasilja. Pri donošenju odluke o školama koje će sudjelovati u projektu kao kriteriji su uzeti u obzir dosadašnja uključenost u aktivnosti vezane za vršnjačko nasilje, potrebe škole i motivacija za sudjelovanje te geografska lokacija, uz poštivanje formalnih uvjeta natječaja.

Prema navedenim kriterijima odabrane su škole:

1. Industrijska strojarska škola, Zagreb
  2. Gimnazija Karlovac, Karlovac
  3. Srednja škola Jastrebarsko, Jastrebarsko
  4. Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića, Sinj
  5. Srednja škola Zlatar, Zlatar
  6. Gimnazija Vukovar, Vukovar
  7. Gimnazija Sesvete, Zagreb
  8. Tehnička škola Čakovec, Čakovec
  9. Ugostiteljska škola Opatija, Opatija
  10. Srednja škola Bartola Kašića, Grubišno Polje

Odabrane škole ćemo dodatno kontaktirati u vezi plana početka projekta i ostalih aktivnosti.