Treninzi stručnjaka za dugoročnu podršku u dječjim vrtićima
Objavljeno : 16.03.2018.

Hrabri telefon od 2017. u sklopu projekta Od politike do stvarnosti – promjena stavova i praksi od tjelesnog kažnjavanja do mjera za zaštitu djece surađuje s tri dječja vrtića na području Grada Zagreba. Riječ je o DV Petar Pan, DV Dječja igra i DV Gajnice. Kroz direktan rad  u vrtićima jačaju se vještine i kompetencije odgajatelja i stručnih suradnika  za prepoznavanje i reagiranje u slučajevima tjelesnog kažnjavanja i zlostavljanja djece te rad na prevenciji nasilja kroz provođenje prilagođenih aktivnosti s djecom..

U sklopu projekta kroz trodnevni trening educirat će se predstavnici uključenih vrtića čija će uloga biti dugoročna podrška djeci, roditeljima, ali i ostalim zaposlenicima u zaštiti djece od nasilja.  Voditeljica treninga je doc.dr.sc. Bruna Profaca, klinička psihologinja s dugogodišnjim iskustvom rada u dječjim vrtićima i Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Prvi dio treninga bio je usmjeren na rad s djecom, a održan je 9.3. u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

JUST/2015/RDAP/AG/CORP/9175

Ovaj članak nastao je u okviru projekta „Od politike do stvarnosti – promjena stavova i praksi od tjelesnog kažnjavanja do mjera za zaštitu djece“ koji se provodi uz financijsku potporu Europske unije u okviru Programa za prava, jednakost i građanstvo (2014 – 2020). Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Hrabrog telefona i ni na koji način ne odražava stajališta Europske komisije.