Na regionalnom sastanku u Budimpeštu u sklopu projekta AWAY
Objavljeno : 15.01.2018.
Oznake:

Od 8. do 11. siječnja u Budimpešti je održan regionalni sastanak mentora na projektu AWAY, a Hrabri telefon predstavljale su vanjske suradnice – mentorice na projektu: Davorka Lalić Lukač, Iva Kero i Matea Babić. Tijekom trodnevnog sastanka mentori iz četiriju zemalja (Bugarska, Hrvatska, Mađarska i Rumunjska) imali su prilike razmijeniti svoja iskustva rada u pravosudnom sustavu s djecom te su sudjelovali u kreiranju online treninga za stručnjake koji će postati dostupan sredinom 2018. godine.

Za razvoj online treninga zaduženi su stručnjaci iz Francuske nacionalne akademije za zaštitu mladih i maloljetničko pravosuđe te Fondacije Hintalovon. Osmišljeni treninzi bit će prevedeni na hrvatski i prilagođeni zakonskim i društvenim okvirima, na osnovu povratnih informacija mentorica te rezultata istraživanja o diverziji provedenog u sklopu projekta. Treninzi će biti namijenjeni stručnjacima iz pravosuđa, socijalne skrbi, policiji te svim ostalim stručnjacima koji rade s djecom koja su u riziku od počinjenja kaznenih djela.

Regionalni sastanak mentora održan je u sklopu europskog projekta Alternativni načini postupanja prema maloljetnicima (AWAY). Više o AWAY projektu pročitajte ovdje.

 

Objavljeno u rubrici :

Novosti
Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona