Posjeta stručnjaka mentalnog zdravlja iz Švedske
Objavljeno : 13.09.2012.

U subotu, 08.09.2012. stručnjaci mentalnog zdravlja iz Švedske posjetili su Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba kao i Hrabri telefon.

Stručnjaci mentalnog zdravlja iz Švedske (Psykiatripartners barn och ungdom Motala och Mjölby – Dječja psihijatrija iz Motala i Mjölby) bili su u studijskoj posjeti Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba 8. rujna 2012. Dr. Domagoj Štimac, zamjenik ravnateljice Poliklinike i dr.sc. Bruna Profaca, voditeljica dijagnostike i tretmana, gostima su prezentirali rad Poliklinike i aktivnosti koje se u Poliklinici provode. Ella Selak Bagarić je ukratko predstavila rad Hrabrog telefona te provela goste prostorom Hrabrog telefona. Gosti su pokazali osobit interes za problematiku zaštite zlostavljane djece u Hrvatskoj te dijagnostički i tretmanski rad u Poliklinici. Kroz predavanje i diskusiju, ali i kroz neformalno druženje, izmijenjena su iskustva u radu s traumatiziranom djecom. Stručnjaci iz Švedske su  bili zainteresirani za mogućnosti ispitivanja djece za potrebe suda u djeci primjerenim uvjetima, koje u Poliklinici postoje.

Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba i Hrabri telefon primjer su uspješne i dugogodišnje međusektorske suradnje kojoj je cilj ostvarivanje dobrobiti djeteta.

Prethodni članak:

Možemo Pokretom!

Objavljeno u rubrici :

Novosti
Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona