Proslava 15. rođendana
Objavljeno : 11.10.2012.

Hrabri telefon je u nedjelju, 7. listopada 2012. u Arena Centru (Red Carpet Zone) u vremenu od 11 do 13 sati proslavio 15. rođendan.

Rođendan se proslavio uz organizirane kreativne radionice s djecom pod vodstvom volontera Hrabrog telefona te prezentaciju velikog platna s dječjim radovima iz cijele Hrvatske na temu „Ja i moje potrebe“. Glazbeni gosti su bili Zagrebački mališani, a voditelj događanja je bio Ivan Šarić. Posjetitelji su imali priliku čuti o nacionalnom projektu Hrabrog telefona „Ja i moje potrebe“ od koordinatora, ali i volontera te djece – sudionika. Na događanju su predstavljena i 2 najveća programa udruge: Savjetodavna linija za djecu i Dječja kuća Borovje. Uz organizirane aktivnosti udruga je predstavila i novi vizualni identitet, a svim zainteresiranim roditeljima i djeci podijelile su se besplatne edukativne brošure. 

 

U okviru obilježavanja 15 godina rada Hrabri telefon je u partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizirao projekt nacionalnog opsega „Ja i moje potrebe“ u koji se uključilo 40-ak hrvatskih osnovnih škola. Škole su s djecom provele jedinstvene radionice o dječjim potrebama kako bi saznali što djeca uistinu trebaju i kako bi dobivene informacije koristili u osmišljavanju budućih programa i akcija. U projektu je sudjelovalo oko 1500 djece iz cijele Hrvatske.

 

Partneri događanja bili su Amodomio, Hauska & Partner, Grad Zagreb, Agencija za odgoj i obrazovanje i Arena Centar. Sponzori događanja su Zvečevo i Badel 1862 koji su osigurali okrijepu za djecu – posjetitelje. Organizator se posebno zahvalio na pomoći u organizaciji i pripremi događanja: Marijani Omazić, FED, Stega Tisak, Cerovski butique, tiskara Ptičar, Sudar studio, Dominion baloni i Amicus Studiu.

 

15 godina Hrabrog telefona u brojevima 

U 15 godina rada Hrabri telefon odgovorio je na više od 120.000 poziva djece, roditelja i stručnjaka, proveo je grupni preventivni rad s više od 2.300 djece, uključio je oko 700 volontera i stručnih suradnika u izravan rad s djecom i roditeljima te organizirao niz edukacija i supervizija. Ujedno, Hrabri telefon je aktivan na znanstveno-istraživačkom području, u demokratizaciji i razvoju civilnoga društva te širenju mreže socijalnih usluga u lokalnim zajednicama i cijeloj Hrvatskoj.

 

 

 

 

 

Prethodni članak:

ODBROJAVANJE POČINJE!

Objavljeno u rubrici :

Novosti
Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona